Omkring Helnessund

Batteri Dietl
Batteri Dietl (Engeløya, Steigen)
Europas største kystfestning fra krigens dager, strategisk plassert av tyskerne for å dekke innseilingen til Narvik - vel verdt et besøk.

En av bunkerne huser et museum, og det er mulig å få en interessant guidet tur gjennom anlegget.

Sagaspillet Vollmoen SteigenVollmoen - Jernalderhøvdingens rike (Engeløya, Steigen)
Mange hustufter og gravhauger vitner om at her var det jernalderhøvdingen som regjerte. En fottur langs den gamle oltidsveien gjennom tusener av år er en sterk opplevelse av gammel historie. Det er så en kan kjenne jernalderhøvdingen puste deg i nakken.

Hvert annet år kan du oppleve Steigen Sagaspill - et omfattende friluftsteater oppsatt i Vollmoen amfi, som skildrer den dramatiske kjærlighetshistorien om Hagbart og Signe. Neste oppføring kommer i 2013.
Hamsun Barndomshjem

Knut Hamsuns Hamarøy
Nabokommunen Hamarøy var barndomshjemmet til Nobelprisvinner Knut Hamsun - en av verdens mest kjente forfattere gjennom tidene.

Her kan du besøke Hamsuns barndomshjem og få et inntrykk av omgivelsene som i stor grad inspirerte han til flere av hans verker.

Hamsunsenteret

Hamsunsenteret (Hamarøy)
Det nye Hamsunsenteret som ble høytidelig åpnet av HKH Mette Marit august 2009 er et must å få med seg, både ut fra sitt innhold og sin arkitektoniske utforming. Senteret ble satt i full drift fra sommeren 2010.

For å besøke Hamsunsenteret fra Helnessund, kan du leie bil hos Steigen Oljeservice (ca. 2,5 timers kjøring).

div class="lhp-block">
Kontakt oss:

  • (?)
div class="lhp-block">