Hyre i Helnessund


Hyre i Helnessund

Perfekt for grupper som ønsker en annerledes opplevelse!

Hyre i Helnessund er resultatet av et unikt samarbeid mellom Helnessund Brygger og Steigens lokale sjarkfiskere.

Nå kan du bli med som mannskap og oppleve livet som fisker. Her lærer du mye om en av landets viktigste og mest tradisjonsrike næringer, og får en opplevelse du vil huske i lang tid fremover.

 

Veiledning av filetering - Hyre i Helnessund

Hver sjark tar fra 3 – 4 gjester om bord, mens de største får plass til inntil 6 personer. Da får alle anledning til å delta aktivt, og få mest mulig ut av ”hyra”. Vi samarbeider med rundt 10 sjarker, og har dermed kapasitet til større grupper i de fleste perioder av året.

Fangsten tilhører sjarkfiskeren, men dere kan kjøpe det dere ønsker til kostpris. Dere får også god veiledning i filetering, og evt. andre former for foredling av fisken underveis.

Vi tilbyr Hyre i Helnessund gjennom hele året.

Hva slags fiske du kan være med på avhenger av sesong, og hvilke fiskere som er tilgjengelige.
En viss pekepinn får du imidlertid nedenfor her:

Mars – 10. mai:

Gytetorsk (kysttorsk og skrei) – primært garn. Store mengder torsk og skrei siger inn mot Steigen for å gyte. 2011-sesongen opplevde vi den beste gytetorsk-sesongen på omkring 50 år, og det knytter seg nå stor spenning til hva 2012 vil bringe.  En fiskers eventyr, og nå har du mulighet til å være med!

10. mai – juli:

Sommerlukket på fiskemottaket, og ferie i det tradisjonelle yrkesfisket. Fiskerne tar dere imidlertid gjerne med på havfiske til sine favorittgrunner, og lærer gjerne bort gode triks som bør gi økt fiskelykke.

August – september:

Storsei, kveite, hyse, uer – line og garn: Innsig av storsei mot Steigen om sensommeren tiltrekker seg fiskere fra hele fylket. I tillegg beveger kveitefisket seg mot toppen, og sannsynligheten for storfangst er høy.

Oktober – desember:

Kveite, hyse – primært garn: Høysesong for kveitefiske med garn frem mot fredningstiden fra 19. desember. ”Bruket” settes på opptil 400 meters dyp og fangstene er som oftest svært tilfredsstillende. I tillegg til en flott opplevelse, har dere gode muligheter for å sikre dere rimelig og selvfanget kveite til jul - og dere får sikkert et kveithau eller to på kjøpet.

Januar – februar:

Kveite, sei, hyse – line og garn: En periode med lite lys og mye vær, men hvor fisket tradisjonelt er svært godt. Skjærgården rundt Steigen gjør at det nesten alltid finnes le til fiske, selv om det blåser friskt. Med moderne instrumenter pågår fisket også i stummende mørke, og timene med dagslys byr gjerne på fantastiske lysforhold.

Kontakt Helnessund Brygger for mer informasjon og booking.
Se episoden fra våre omgivelser på nrk1 - og les mer om turen på ut.no
div class="lhp-block">
div class="lhp-block">
Se video fra en av våre fiskegjester: