Vandring og toppturer

Helnessund har mye å by på til deg som trives i tursko. Her finner du merkede turløyper i alle vanskelighetsgrader. Vi anbefaler gjerne gode turløyper, og kan også organisere guidet tur med lokal kjentmann for grupper.

Velg mellom alt fra de spektakulære toppturer på stupbratte fjell som stiger rett opp fra havet, til de litt roligere turløyper som kan være bedre egnet for barnefamilier og de mindre fjellvante. Felles for alle turene er at de byr på flotte naturopplevelser, og en panoramautsikt som kan ta pusten fra en.


Brennviksalpene - spektakulære toppturer
Brennviksalpene

Fjellkjeden, som strekker seg ut i havet og skiller Helnessund fra Nordfolda, er en gudegave for fjellturentusiaster og tindebestigere. Kråktind (1049 moh) ruver som den høyeste toppen i disse fjellene, mens Stortind (828 moh) er like spektakulær der den stuper ned i havet. 

Turen fra Brennsund (hurtigbåtanløp) til Brennvika utgjorde en hel episode i "71 grader Nord 2008". Programleder Tom Stiansen sa etterpå at dette var det vakreste stedet de besøkte på hele turen mot Nordkapp dette året.

Stolte barn - fremme ved Skarbua
Skarbua

Åpen hytte med flott beliggenhet i Skarbotn over Brennviksanden, hvor man kan tilberede mat og også overnatte hvis man ønsker det. Herfra har man spektakulær utsikt over Brennviksalpene og havet utenfor.

Skarbotn er et populært turmål for store og spreke småtasser, og kan også brukes som pausested for de som skal videre til Kråktind eller andre tinder i Brennviksalpene.

Åpning av ny gapahuk i Lunvika - okt 2012
Godt tilrettelagte turløyper og -mål

Leines idrettslag har gjennom flere år sørget for svært godt tilrettelagte
turløyper, med rydding av stier, god merking, broer og overganger -
og ikke minst hytter, gapahuker og lavvoer ved flere typiske turmål.

Bildet her er fra åpningen av gapahuken i Lunvika, med flott beliggenhet
ut mot Brennvika. 

  


Se episoden fra våre omgivelser på nrk1 - og les mer om turen på ut.no
div class="lhp-block">
div class="lhp-block">